Hur vi arbetar

Hos oss finns ett sortiment av handgjorda smycken som vi tillverkar i vår egen ateljé. Vi använder enbart återvunnet guld. Vi jobbar alltid med ädelmetaller, äkta stenar och pärlor. Vid beställning får du ett skriftligt pris av oss innan vi startar tillverkningen.

Återvinning och modernisering

Mycket av vårt arbete består i att göra om gamla smycken till något modernt. Vi tycker om tanken på att återanvända och modernisera det som redan finns, men ibland är det bättre att vi använder nytt material och att ditt eget blir en del av betalningen. Vi köper då in ditt guld till gällande dagspris.

När vi sågar och filar spar vi metallspånet och använder det på nytt. Du kan se i vår verkstad att vi har skinnfällar under varje arbetsplats. De är till för att samla metallspån i.

Vi handlar ädelstenar från branschens bästa leverantörer. Våra diamanter köps av återförsäljare som kan garantera att stenarna är konfliktfria. Vi har Fair Trade stenar i vårt sortiment.

Vi jobbar miljövänligt

När vi använder kemiska produkter hanterar vi dem enligt gällande miljöregler. Ingenting hälls ut i slasken, utan vi lämnar in använda kemikalier för destruktion. Lokalen rengörs så miljövänligt det går – vi använder såpa eller andra naturliga rengöringsmedel.

Microfiberduk och vatten används för rengöring av glasskåpen. Lokalen är renoverad med hänsyn till sin unika miljö. Så mycket av det gamla är bevarat som det bara går. Tyvärr kunde vi inte behålla de gamla trägolven, de var alltför nedslitna. Därför ligger det ett laminatgolv över. Det ser gammalt ut, så det passar in i miljön, och är lätt att hålla rent.

Enkel och elegant butiksinredning

Butiksinredningen är av glas. Vi vill hålla det enkelt. Vi försöker helt enkelt dra vårt strå till stacken för att belasta miljön så lite som möjligt. Vi är dessutom omåttligt stolta över vår vackra gamla kristallkrona som hänger vid kassadisken, den är liksom pricken över i:et på nåt sätt… något gammalt som används på nytt.

Verktyg på Atelje S:t Erik
hammare
lodning

Gå med i vår kostnadsfria kundklubb

Ta del av spännande produktnyheter, nyheter, erbjudanden och olika kampanjer och rabatter.

Tack för att du gick med!

Pin It on Pinterest

Share This